Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Σε καιρούς βυζαντινούς κι αυτή η ιστορία

Μαυράκης Μιχάλης Β΄3

Αρκετά χρόνια μετά την μεταφορά της πρωτεύουσας από την Ρώμη στη Νέα Ρώμη, ο Μιχαήλ τα πήγαινε πολύ καλά με τη βασιλεία του αφού ήταν άξιος ηγέτης, έξυπνος και κυρίως αγαπητός απ΄ όλο το βασίλειο.
 Είχε δώσει τα πάντα για το κράτος του, ρισκάροντας πολλές φορές ακόμη και την ίδια του τη ζωή. Ήταν αποδεχτός από το λαό του, γι αυτό και δεν υπήρχαν κατά την δια κυβέρνησή του εντάσεις και ξεσηκωμοί .Νικούσε συνέχεια όλα τα εχθρικά κράτη.
Όμως σε μία κρίσιμη και δύσκολη μάχη, ο Μιχαήλ χτυπήθηκε στο κεφάλι. Το χτύπημα αυτό δεν ήταν πολύ σοβαρό, αλλά του προκάλεσε αμνησία. Δεν θυμόταν ποιος ήταν, πού ήταν και δεν ήξερε τι πρέπει να κάνει. Όλοι οι αξιωματικοί του προσπαθούσαν να βοηθήσουν να επανέλθει η μνήμη του, όμως μάταιος κόπος. Όλοι είχαν πανικοβληθεί, καθώς δεν υπήρχε αντικαταστάτης του κι έτσι το κράτος έμενε ακυβέρνητο, απειλούμενο από κάθε εχθρό. Γι αυτό έπρεπε η όλη κατάσταση να μείνει μυστική.
Δυστυχώς όμως το μυστικό διάρρευσε και όταν οι εχθροί το έμαθαν κατέστρωσαν σχέδιο εξόντωσης. Ενώθηκαν και ξεκίνησαν γρήγορη και μεγάλη επίθεση, αυτή την ώρα που το Βυζάντιο αντιμετώπιζε πρόβλημα. Πολιορκούσαν μέρες την αυτοκρατορία, λεηλατώντας και καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.
Στο παλάτι ο βασιλιάς Μιχαήλ δεν καταλάβαινε τίποτα σαν να ζούσε σε άλλο κόσμο κι ας κόντευαν οι εχθροί να φτάσουν μέχρι εκεί. Όμως μία μέρα, για καλή τύχη όλων, λίγο πριν την καταστροφή, ο Μιχαήλ σκοντάφτει, πέφτει κάτω και χτυπάει το κεφάλι του σε μία γωνία.
Αυτό ήταν, άρχισε να θυμάται .Γρήγορα γρήγορα του εξήγησαν την άσχημη κατάσταση που επικρατούσε κι εκείνος άρχισε να σκέφτεται τρόπους ν΄ αποτρέψει το κακό που είχε βρει το κράτος του. Ήταν τόσο ικανός και τολμηρός που έστω και την τελευταία στιγμή τα κατάφερε. Δίνοντας μαζί με τους στρατιώτες του, αλλά και με το λαό του, μάχη σώμα με σώμα  με τον εχθρό, κατόρθωσαν το ακατόρθωτο. Τους έδιωξαν έξω από τα τείχη, δίνοντας σε όλους το μήνυμα πως η πολιορκία της Βυζαντινής αυτοκρατορίας δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: