Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Υπάρχει κι αυτή η εκδοχή


                              Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ
    Μια φορά και  πριν πολύ καιρό στο Βυζάντιο ήταν  αυτοκράτορας ο Ιουστινιανός, βασικά η γυναίκα του η Θεοδώρα έκανε κουμάντο και  εκείνος απλά έκανε ό,τι του έλεγε. Τέλος πάντων για να μην σας τα πολυλογώ ο αυτοκράτορας δεν ήταν πολύ δημοφιλής και στα γκάλοπ για τις επόμενες εκλογές έβγαινε τελευταίος.
   Έτσι κάθισε με την γυναίκα του και προβληματίστηκαν για το τι πρέπει να κάνουν για να γίνει ο Ιουστινιανός πιο δημοφιλής.
   Εκείνος πρότεινε να κάνουν εκδήλωση στην παραλία με δωρεάν φαγητό και ποτό, αλλά αυτή η ιδέα δεν άρεσε στην Θεοδώρα. Ένα βράδυ είδε στον ύπνο της ένα όραμα που πίστευε ότι της το είχε στείλει ο Θεός, να φτιάξει μια εκκλησία που όμοιά της στον κόσμο δεν θα υπήρχε. Το επόμενο πρωί το είπε στον άντρα της, αυτός συμφώνησε (άλλωστε δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς), και ξεκίνησαν να ψάχνουν για τους καλύτερους εργάτες σε ολόκληρη την αυτοκρατορία. Μετά από δύο εβδομάδες ψαξίματος βρήκαν επιτέλους δύο πολύ καλούς εργάτες, τον Ανθέμιο και τον Ισίδωρο. Έτσι οι εργάτες έβαλαν μπροστά το χτίσιμο της εκκλησίας και ο Ιουστινιανός άρχισε να διαφημίζει το έργο του. Μετά από ένα μήνα, και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, η «εντυπωσιακή» εκκλησία ήταν έτοιμη, και η Θεοδώρα μαζί με τον Ιουστινιανό είχαν πετύχει το στόχο τους. Ο Ιουστινιανός ήταν πια πρώτος στα γκάλοπ.
   Την ημέρα των εκλογών ήταν όλοι πολύ αγχωμένοι, αλλά άξιζε τον κόπο γιατί ο Ιουστινιανός έγινε και πάλι αυτοκράτορας!


Αύρα-Ελένη Ανδρειώτη
Ράνια Αλεξίου
Β2!

2 σχόλια:

Georgalexin είπε...

Δεν υπήρχαν εκλογές στην μοναρχία.
Είναι σαν να λέμε όποιος γούσταρε γινόταν αυτοκράτορας και σκασίλα τους μεγάλη τι θα τους πει ο κόσμος για αυτούς ή εξεργέσεις

Marouli είπε...

Εδώείναι το αστείο και η ανατροπή. Είναι μια ανάγνωση της Ιστορίας με σημερινά δεδομένα.